De gemeente Oost Gelre start een pilot voor 4 Tiny Houses in Park Vossenburcht in Lievelde. Tiny Houses zijn volop in het nieuws en erg populair. Ook in Oost Gelre hebben we al meerdere personen aangegeven dat zij op zoek zijn naar een plek voor het bouwen of plaatsen van een klein huisje.

Onder een Tiny House verstaan we een kleine, volwaardige en vrijstaande woning met een vloeroppervlak van maximaal 50 m2, met een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk zonder rioolaansluiting en nutsvoorzieningen.

“Traditionele bouw, zoals een twee-onder-een-kapwoning, appartement of vrijstaand huis, is lang niet meer voor iedereen weggelegd. Daarnaast merken we dat er een groeiende behoefte is aan ‘andere’ bouwvormen. Er is bijvoorbeeld een groep die klein wil wonen en geïnteresseerd is in een woning, gemaakt van duurzaam materiaal, energieneutraal, niet belastend voor de natuur en verplaatsbaar. Om tegemoet te komen aan deze opkomende woonwens starten we een pilotproject met Tiny Houses. Dat past prima in onze ambitie om woonwensen van inwoners centraal te stellen bij het woonbeleid.”

Bart Porskamp
Wethouder Wonen

Locatie Tiny Houses