Op de plek van de voormalige St. Jozefschool in Lichtenvoorde willen we een woonbuurt ontwikkelen met 8 tot 12 woningen. De gronden geven we uit in het kader van een zogenaamd CPO, een Collectief Particulier Opdrachtgeverschap. We starten de procedure nu opnieuw met de gekwalificeerde partijen die hiervoor een plan hebben ingediend.

Deelname CPO

Deelnemen aan een CPO betekent dat een groep inwoners het complete woningbouwproject op zich neemt. Ook financieel. Een inwoner die meedoet aan deze vorm van sociale projectontwikkeling gaat zelf wonen in één van de woningen. Hiervoor startten we in 2023 een inschrijving (prijsvraag). Met als doel een groep inwoners te kiezen die deze kar wil gaan trekken.

Geen gunning

Inschrijvers konden hun plan tot en met 31 januari 2024 indienen. Er hebben zich groepen gemeld. Daarna zijn de plannen beoordeeld, maar geen van de inschrijvingen voldeed aan het selectiebeleid. Wij gaan wel met deze groepen in gesprek om tot een conforme inschrijving te komen. Het streven is om eind april een winnaar te kiezen. Bij deze sluiten we dan ook de inschrijving.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op deze projectpagina.

De voormalige St. Jozefschool in Lichtenvoorde.
De voormalige St. Jozefschool in Lichtenvoorde.