Het college is akkoord met het ontwerpbestemmingsplan voor een woondroebel aan de Lindeboomweg 26 in Harreveld. Het plan is vanaf vrijdag 1 december in te zien.

Het boerenbedrijf stopt en sloopt de bestaande gebouwen op grond van de Lindeboomweg 26 in Harreveld. In plaats daarvan komen woningen. Het plan maakt het mogelijk om een woondroebel te bouwen. Een woondroebel is een klein buurtschap. De woningen delen een erf.

Gevarieerd aanbod

Op deze plek komen twee vrijstaande woningen, twee twee-onder-een-kappers en vier rijwoningen. De rijwoningen hebben gemiddeld een maximale prijs van € 275.000, zonder keuken, badkamer en toilet. De andere woningen vallen in de duurdere prijsklassen. De precieze prijs voor de andere woningen is nog niet bekend. Ook weten we nog niet wie de bouw gaat uitvoeren.

Bouwen in het groen

Naast de woningen komt er veel groen op en rond het boerenerf. Zo komen er bloemrijke graslanden, een schapenweide, nieuwe houtsingels en andere groene onderdelen. Het plan sluit daarnaast aan bij fiets- en wandelroutes (de ‘kerkenpaden’). Er komt een rustpunt voor fietsers en wandelaars op de hoek van de Lindeboomweg met de Aagtemanweg.

Plan bekijken

Het ontwerpbestemmingsplan kunt u vanaf vrijdag 1 december voor een periode van 6 weken bekijken. Het plan vindt u op de website Ruimtelijke Plannen.

Heeft u bezwaar tegen de plannen?

Dan kunt u tot en met donderdag 11 januari 2024 bezwaar maken. Dit kunt u schriftelijk of in een gesprek doen.

Uw schriftelijke reactie op dit ontwerpbestemmingsplan stuurt u aan de gemeenteraad. Met als onderwerp ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan Lindeboomweg 26 Harreveld’. U stuurt deze naar postbus 17, 7130 AA Lichtenvoorde.

Voor uw mondelinge bezwaar neemt u contact op met de afdeling Ruimte en Economie. Hiervoor kunt u bellen naar (0544) 39 35 35.

Let op
U geeft aan om welke onderdelen van het ontwerpbestemmingsplan uw bezwaar gaat. Let erop dat u in uw reactie ook duidelijk vertelt waarom u bezwaar maakt.

Wat doen we met uw reactie?

Na 6 weken verwerken we de correcte zienswijzen tot een definitief bestemmingsplan.

Planning

De planning van de bouw weten we nu nog niet. Eerst moet het bestemmingsplan definitief zijn vastgesteld. Daarnaast zijn er nog bouwvergunningen nodig. Zodra we meer informatie over dit project hebben, maken we dit natuurlijk bekend.

Op deze tekening ziet u hoe het ontwerp eruit kan komen te zien. Het is nog geen definitief ontwerp.